Originální dárky pro Vaše známé a blízké

Potěšte přátele vlastnoručně připraveným španělským menu

Máte kamarády, kteří rádi ochutnávají nové pokrmy? Je vaší oblíbenou destinací, kam se s přáteli rádi vydáváte na letní dovolené, Španělsko? Trávíte spolu rádi volné večery? Přemýšlíte, jak je nejlépe obdarovat a udělat jim radost? Není nic snadnějšího, než je pozvat na večeři a uvařit jim některý z tradičních španělských pokrmů. Protože darovat přátelům svůj čas a vymyslet pro ně společnou aktivitu, to je ten největší dárek, jaký jim můžete dát. Přitom můžete vzpomínat na to, co jste společně zažili během nádherných slunných letních dní.

Ve chvíli, kdy přátele pozvete na oběd či na večeři, budete jistě přemýšlet, co jim nabídnete. Zajisté vám jako první vytane na mysli recept na lahodnou španělskou paellu, který jste si z pyrenejského ostrova mimo další oblíbené suvenýry přivezli. I to je samozřejmě jedna z možností, čím vaše vzácné hosty při společné večeři poctít. Pravděpodobně to ale nebude to jediné, co se na slavnostní tabuli objeví. Jako předkrm můžete zvolit například tradiční španělské tapas – dobře známé jednohubky, které se ve Španělsku těší obrovské oblibě. Kombinovat se dá opravdu velké množství surovin od oliv, zeleniny, masa, až po ořechy všeho druhu, takže si na své přijdou vegetariáni i milovníci masa. Dalším chodem může být polévka gazpacho, připravovaná z vyzrálých rajčat, která bývá doplněna a dochucena další zeleninou, například česnekem, salátovou okurkou, paprikou či citronovou šťávou. Pak bude ve vašem menu pravděpodobně dominovat paella, rýžový pokrm, v němž se objevují plody moře v kombinaci se zeleninou. Jako dezert pak můžete nabídnout tzv. crama catalana, horký pudink se žloutkovou pěnou, který je po ztuhnutí posypaný cukrem a pod rozehřátým grilem zkaramelizovaný. Z takového menu budou mít zajisté radost nejen vaši přátelé, ale také vy.

Nelamte si zbytečně hlavu nad tím, kde na tyto pochoutky sehnat vhodné recepty. Mnoho výborných španělských receptů můžete najít na webové stránce www.spanelskerecepty.cz. Mezi nimi najdete paella recept, ale také mnohé další rady a návody, díky kterým budete moci potěšit chuťové pohárky svých přátel.

25. 02. 2016

Diskuze k článku

Diskuze zatím neobsahuje žádný příspěvek.

Nový komentář

Fotogalerie

Fotogalerie

Nejnovější diskutovaná témata

No ono záleží. Když někomu...
ubytování Rokytnice (27. 03. 2014)
Jo, Sport Hotel Bohemia! :-)
Chtěla bych se zeptat na pozivitvní...