Originální dárky pro Vaše známé a blízké

Darujte radost ze španělského jídla

Vrátili jste se z dovolené u moře a chybí Vám tamější pestrá a lehce stravitelná kuchyně? Možná jste si sebou přivezli nějaké tamější suroviny sebou. Pokud však ne, nezoufejte, neboť také v České republice můžete nakoupit řadu lahodnou středomořských produktů. Mezi nimi také španělské olivy.

Zeleninový salát svatého Isidra

Bez oliv www.bassta.cz/olivy/se neobejdete ani v případě, že si budete chtít připravit doma například španělský zeleninový salát svatého Isidra. Na jeho přípravu budete potřebovat listy salátu, na proužky nakrájenou cibulku, tuňáka bez oleje nakrájeného na kousky, olivy a vejce nakrájené na kolečka. Připravit salát svatého Isidra bude hračka i pro kuchaře začátečníky. Salát totiž stačí osolit, zalít olivovým olejem smíchaný s vinným octem a můžete podávat na stůl. Olivy si zamilujete nejen pro jejich specifickou chuť, ale také pro to, že jsou velmi zdravé. Obsahují totiž zdraví prospěšné mononenasycené mastné kyseliny. Kromě toho jsou také významným zdrojem vitamínů K, A, E a D. Olivy zlepšují také trávení a povzbuzují chuť k jídlu. Použít je můžete nejen při přípravě zeleninových salátů, ale také jednohubek, nejrůznějších předkrmů i hlavních chodů. Nic nezkazíte však ani tím, když si k televizi místo brambůrek a podobných slaných potravin otevřete zelené olivy s celou mandlí.

Co ochutnat ze španělských potravin?

Mezi oblíbené španělské potraviny se řadí také další produkty značky Bassta. Potrfolio značky Bassta Vám napoví, které potraviny by rozhodně neměly chybět ve Vaší ledničce či špíži. Patří k nim především konzervovaná zelenina společně s chřestem, ančovičkami, fazolemi, cizrnou a zeleninovou směsí. Kdo rád ochutnává potravinové delikatesy, tomu by neměly uniknout papričky Jalapeňos. Také mořské speciality patří k čím dál tím více vyhledávanějším potravinám, na nichž si mlsní Češi chtějí pochutnat. Tuňák, chobotnice, slávky či dokonce kalamáry se tak na jejich jídelním stole objevují čím dál tím častěji.

27. 08. 2019

Diskuze k článku

Diskuze zatím neobsahuje žádný příspěvek.

Nový komentář

Fotogalerie

Fotogalerie

Nejnovější diskutovaná témata

No ono záleží. Když někomu...
ubytování Rokytnice (27. 03. 2014)
Jo, Sport Hotel Bohemia! :-)
Chtěla bych se zeptat na pozivitvní...